zum Paradies achtergrond

Winteractiviteiten in Winterberg

5 Winteractiviteiten die je kunt doen in Winterberg

1. Skiën in Winterberg

Winterberg is een uitstekende plek om even lekker te ontspannen op de ski’s of snowboards. In Winterberg zijn 23 liften en 30 afdalingen. Bij 19 afdalingen staan moderne sneeuwkanonnen. Ieder jaar wordt er veel geïnvesteerd om het skigebied te optimaliseren, zoals nieuwe hypermoderne liftenn. Ook kan er 2 x in de week in de avond gebruik gemaakt worden van diverse pistes, welke zijn verlicht. Er zijn in Winterberg vier startpunten waar je de auto kunt parkeren en gelijk gebruik kunt maken van de pistes. Wintersport in Winterberg is nog betaalbaar. De wintersport Arena omvat ook andere omliggende gebieden o.a. Alt Astenberg, Neu Astenberg en Züschen. In totaal gaat het dan om 126 liften en 88 km piste. De skipas in Winterberg is er in verschillende soorten en maten. Een dagkaart is voor volwassenen € 35,00 en voor kinderen € 24,00. Ook kan men kiezen voor een halve dagkaart, puntenkaart en gezinskaart. Voor een meer-dagenkaart betaal je uiteraard relatief minder per dag. In ons hotel diverse folders beschikbaar van de verschillende skigebieden in en nabij Winterberg. Ook hebben we diverse folders beschikbaar voor het huren van een ski- of snowboarduitrusting en van verschillende skischolen in de buurt.

2. Langlaufen en loipes in Winterberg

Bij de Skiliftkarussell recht tegenover de grote parkeerplaats (en tegenover de Bobsleebaan) begint het loipenet op de Bremweg. Er zijn vier middelzware, een zware en een lichte loipe met een lengte variërend van 2,2 tot 8,7 km. Op de parkeerplaats ligt ook een skiverhuurbedrijf met een kleine winkel voor langlauflatten. Alle loipes zijn gratis te gebruiken. Ook van alle loipes in en nabij Winterberg hebben wij een uitgebreide folder beschikbaar

3. Bobsleeën in Winterberg

Altijd al zelf een ritje willen maken in een bobslee? Elke winter is het in Winterberg mogelijk! Een 60 seconde lange adrenaline kik over één van de snelste bobsleebanen ter wereld. De topsnelheid die gehaald wordt is maar liefst 130 Km per uur. In een slee is ruimte voor 3 personen waarvan één persoon de professionele bestuurder van de organisatie zelf en twee gasten. In 1 minuut leg je het parcours van 1600 meter af. Ook voor deze activiteit is een folder beschikbaar.

4. Sleetochten met paard en koets in Winterberg

Wat is er romantischer dan met een koets door de stad en over de weide rijden of sleeën. Voor kleine groepen, gezinnen en stelletjes is een koetstocht echt een hoogte punt. Pferdefuhrhalterei maakt het mogelijk in Winterberg. Verpakt in warme dekens en opgewarmd door warme dranken maak je een tocht door het besneeuwde winterlandschap. Om een indruk te geven van de prijs ben je met maximaal 5 personen in één koetsslee voor een 1 uur rijden, dan betaal ca. € 90,00. Ook heeft het familiebedrijf andere aanbiedingen voor allerlei soorten feesten en evenementen, denk aan een all-in sleeëntocht met eten en drinken.

5. Shoppen in en nabij winterberg

Naast de verschillende winkels in Winterberg staat de kerstmarkt vanaf december tot eind januari en is daarmee de langst geopende kerstmarkt in Duitsland. Een hele mooie Kerstmarkt die echt het bezoeken waard is, is die in Soest. Het is ongeveer een uur rijden vanaf Winterberg, maar zeker de moeite waard!