zum Paradies achtergrond

Bezienswaardigheden en activiteiten

launglaufen             wildpark

Wat is er allemaal te doen in Winterberg ?

In winterberg zijn diverse bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Er bevinden zich in de nabije omgeving drie fantastische uitzichtpunten. De 400 meter lange Panoramabrug, de Kahler Asten toren op één van de hoogste bergen in het Sauerland en niet te vergeten de skischans.

Wie er op uit wil, vindt in Winterberg en omgeving tal van mogelijkheden. Of u kiest voor cultuur of natuur, passief of actief, winkelen of een stedenbezoek en of u met z’n tweetjes op gaat, met een groep of het hele gezin, de mogelijkheden zijn zeer divers!

In Winterberg zelf kunt u met het toeristentreintje het gezellige dorp verkennen. In het  Kurpark kunt u minigolf spelen,pitpat en er is een levensgroot mens erger je niet en schaakspel. De Kahler Asten is het hoogste punt van het Sauerland met een weertoren en museum. Er zijn in Winterberg ontzettend veel sportmogelijkheden, zowel in de zomers als in de winter. Denk aan klimmen, rodelen, biken, zwemmen en nog veel meer. In het centrum van Winterberg vind u diverse leuke winkeltjes en restaurants, kortom een heel gezellig dorp waar u heerlijk kan genieten van de veelzijdige faciliteiten.

Meer bezienswaardigheden in de omgeving winterberg vind u onder het thema “omgeving winterberg”.

In de prachtige omgeving van Winterberg kunt u het gehele jaar door verschillende sporten ontdekken en beoefenen.

Bekijk hieronder het ruime aanbod van de verschillende sportieve activiteiten.

omgeving willingen

Mountainbike routes

Bike Arena Sauerland
In Sauerland is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 km aan mountainbikeroutes rondom Winterberg. Winterberg biedt uitstekende mogelijkheden om te mountainbiken.In het Sauerlandse laaggebergte is een netwerk van uitgezette cross country routes, een bikepark en een trailpark. Het bikepark bestaat uit 10 verschillende parcoursen. Aan het eind van elke afdaling kunnen mountainbikers met hun fiets in een stoeltjes lift weer omhoog. Daarnaast zijn er diverse fietswinkels en het is mogelijk om fietsen te huren. voor meer informatie: www.winterberg-info.nl

omgeving willingen

Wintersport

Skieën of snowboarden kan vollop in Winterberg. Het gebied beschikt over 27,5 km aan pistes en door vele sneeuwkanonnen is jaarlijks 3 maanden sneeuwplezier gegarandeerd! Er zijn 27 liften en 260 sneeuwkanonnen.Met de wintersport Arena Card heeft u niet alleen toegang tot de pistes in Winterberg, maar ook die van 7 andere gebieden. Voor meer informatie kunt u ook terrecht op de site van www. winterberg-info.nl

omgeving willingen

Klimmen

Lekker Klimmen en klauteren in het Kletterwald, één van de top activiteiten in Winterberg. Daar tref je namelijk diverse uitdagende parcoursen die tussen de bomen zijn uitgezet. Deze variëren in moeilijkheidsgraad en zijn er voor jong en oud. Het Kletterwald is tijdens het seizoen dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur De laatste groep kan uiterlijk om 16.30 starten. Het seizoen begint doorgaans halverwege april.

omgeving willingen

Zwemmen

Binnen een half uur rijden ten westen van Winterberg vindt u het Sauerlandbad. Dit is een suptropisch binnenzwembad . Er zijn twee spectaculaire glijbanen. In de uniekeMagic Eye glijbaan kun je met een band voor 1, 2 of 3 personen naar beneden. Het Sauerlandbad is gelegen in Schmallenberg-Bad Fredebrug. Er is een Golfslagbad (buitenbad) in Hallenberg en een natuurbad. Natuurlijk kunt u ook in de zomermaanden gratis zwemmen in de Hillebachsee een mooi bergmeer, waar tevens ook een waterskibaan aanwezig is. In winterberg kunt u lekker baantjes trekken. Het overdekte bad is 25 meter lang met 5 banen. Daarnaast is er nog eenverwarmd bad en een kinderspeelbadje.

omgeving willingen

Karten en bowlen

Een potje bowlen? dan kan vlakbij het station is de bowlingbaan "bolhaus Winterberg". De gelegenheid beschikt over 8 banen, een restaurant en een bar. De prijs bedraagt €16,00 tot € 20,00 per uur afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Karten. Net buiten Winterberg richtig Niedersfeld ligt een uitdagende kartbaan. Dit is een buitenbaan van wel 850 meter lang. Er kan een enkele race worden gereden van8 minuten, maar ook een complex grandprix. Kinderkarts zijn ook aanwezig, dus vanaf acht jaar kan ieereen rondjes rijden.
Bij slechter weer kan er uitgeweken worden naar het Kart- en bowling centrum in Willingen.
Vanuit de bistro heeft u een perfect uitzicht op de baan. In dit centrum kunt u karten, bowlen, boogschieten, tafelvoetballen, darten en biljarten!

omgeving willingen

Golfclub Winterberg en Schmallenberg

Golfbaan Winterberg is een leuke 9 holes baan gelegen op heuvelachtig terrein. Golfbaan Winterberg is ingepast in de natuur en een voorbeeld voor een natuurvriendelijke baan. Bij de ene hole speelt u vanaf de heuveltop het dal in, bij de andere moet u juist vrij steil omhoog spelen zonder dat u de green kunt zien. Er is een Driving Ranch met overdekte afslagboxen. Natuurlijk is er een gezellig clubrestaurant met terras waar de inwendige mens verzorgd kan worden.
Op de 18 holes golfbaan van Schmallenberg kunt het hele jaar door spelen, ook mede door de indoor P3 pro swing golfsimulator. Voor het spelen op de 18 holesbaan, heeft u minstens een handicap van -54 nodig en bent u lid bij een andere binnen- of buitenlandse golfclub. Heeft u nog nooit gegolfd en wilt het eens proberen? In een twee uur durende groepstraining kunt u al voor €19,00 per persoon een poging wagen de beginselen van de swing aan te leren. U kunt vragen naar de golftrainer Leo Verberne (spreekt Nederlands of Duits).
Voor meer info kunt u kijken op de sites: www.golfclub-winterberg.de of www.golfclub-Schmallenberg.de

omgeving willingen

Schaatsen

Heeft u zin om te schaatsen, dat kan. Winterberg heeft een overdekte ijsbaanl. Een indoor schaatsbaan waar je het hele jaar terecht kunt om te schaatsen. Deze is eopend van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 18.00 uur. Vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00, van 13.30 uur tot 18.00 uur en van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Elke vrijdag Dico on Ice met DJ Kevin B.

omgeving willingen

Wandelen

Sauerland is erg populair onder zowel fanatieke als recreatieve wandelaars.Er zijn diverse bekende wandelroutes in het gebied zoals de "rothaarsteig"., de meest bekende route met een lengte van 155km. Er is een prachtig historisch wandelpad van Winterberg naar ons dorp Elkeringhausen. Dit wandelpad neemt je mee langs alle historische belangrijke plaatsen rondom ons dorp Elkeringhausen. Dit historische pad is ca 7 km lang.
www.routeyou.com.

omgeving willingen

Langlaufen

Langlaufen behoort tot de meest gezonde sporten. Voor alle doelgroepen – soft – fitness – sport – zijn skitochten, klassiek of skating optimale bewegingsvormen voor een gezonde basislichaamstraining. Kortom langlaufen is de wintersport variant van Nordic Walking. En waar kun je dit beter doen dan in Winterberg? Ontdek de prachtige langlaufloipes voor mooie en lange toertochten. De regio van Winterberg biedt ca. 120 km aan geprepareerde loipes.

omgeving willingen

Wielrennen Fietsen

Enthousiaste racefietsers weten het al lang: het Sauerland en in het bijzonder de regio rondom Winterberg gelden als eersteklas gebied voor de liefhebbers van de smalle banden. Vanuit Winterberg is het bergachtige Sauerland, waar een goede conditie een must is, toegankelijk. Het grote voordeel tenopzichte van andere heuvelachtige gebieden in de buurt vanNederland is dat de wegen in de buurt van Winterberg vaak verkeersarm zijn. Hierdoor kun je in alle rust genieten van het prachtige uitzicht dat het Sauerland biedt. Onderweg kom je door kleine dorpjes met vakwerkhuisjes. Er kunnen in de buurt van Winterberg een aantal uitgestippelde routes gereden worden.De routes zijn te verkrijgen bij de plaatselijke Tourist-Information van Winterberg.